Palestin terus bermandi darah setiap hari. Dana Kecemasan dilancarkan, bantu mereka sekarang!

Hari ini adalah tragedi apabila Bumi Palestin menyaksikan keganasan Rejim Israel Laknatullah sekali lagi melancarkan serangan pengeboman baru di Gaza, Palestin. Hampir keseluruhan bandar dan wilayah di Gaza terjejas teruk akibat letupan bom yang diledakkan oleh ISrael Zionis dan sekutunya USA, UK dan negera-negara Eropah.

Sehingga hari ini masih tertanya-tanya sampai bila perang ini akan berlanjutan kerana yang menjadi mangsa adalah orang awam. Setiap detik rakyat Palestin merasa terancam dan gementar saat menanti giiran mereka yang akan syahid satu persatu.

Mengikut daripada berita-berita akhbar setiap hari, kematian meningkat dan cedera parah dan ringan semakin bertambah dari waktu ke waktu. Rumah orang awam, hospital dan sekolah serta rumah ibadah menjadi terget utama zionis dalam peperangan kali ini menyebabkan rakyat tidak mampu melakukan apa-apa.

Serangan udara oleh Rejim Zionis ke atas Gaza yang menyasarkan penduduk awam.

Statistik terkini 11.00 malam (21 Oktober 2023) Perang di Gaza

*Jumlah Kematian dan Kecederaan akan meningkat dari semasa ke semasa

Peperangan yang dimulakan oleh Rejim Zionis menyebabkan banyak kematian dan kerosakan

Penindasan demi penindasan oleh rejim zionis nampaknya tiada penghujungnya. Disebabkan kerakusan dan kerakusan Zionis, ramai yang menjadi mangsa dan menderita kerana semua mangsa yang syahid dan cedera tidak bersalah sama sekali.

Kerana peperangan ini, mereka kehilangan keluarga, kehilangan tempat tinggal dan kehilangan tempat mengadu. Di samping mereka juga kehilangan segala-galanya, mereka terpaksa menghabiskan hidup mereka sendirian asalkan mereka mampu meneruskan kehidupan walaupun hidup dalam ketakutan dan kekurangan.

Kamu tidak akan dapat mencapai darjat kebajikan sehingga kamu membelanja sebahagian dari harta yang kamu kasihi.

Surah Al ‘Imran, ayat 92

Maka atas dasar keprihatinan dan keprihatinan, Pertubuhan Kemanusiaan Tanpa Sempadan dengan kerjasama NGO tempatan Gaza melancarkan kempen bantuan kecemasan di Gaza untuk membantu segera saudara kita yang bertarung nyawa mempertahankan kesucian Masjid Al-Aqsa dan keramat bumi Gaza, Palestin.

Kita berehat dengan aman dan selesa di sini, tetapi saudara kita di Gaza sedang merana dalam kesusahan dan menderita kekurangan makanan, minuman dan ubat-ubatan.

JOM KITA SEMUA BANTU GAZA - MEREKA MEMPUNYAI BANYAK KEPERLUAN SEGERA YANG PERLU DISAMPAIKAN KEPADA MEREKA

SASARAN SUMBANGAN

RM100,000.00

KEPERLUAN SEGERA:
Semoga mereka terus kuat dan sentiasa dilindungi Allah SWT.
– Borderless Humanity –

Kepada yang ingin menderma terus ke akaun Rasmi B-Humanity

Nombor akaun organisasi:

Bank CIMB – 8605444648

Pertubuhan Kemanusiaan Tanpa Sempadan @ Borderless Humanity

(Rujukan: KecemasanGaza)

*SILA KONGSI RESIT BAYARAN KE NOMBOR +6014-346 1353 (Ustaz Hassan) BESERTA MAKLUMAT LENGKAP ANDA UNTUK RESIT DERMA*

DERMA DI SINI

Scroll to Top